Gør-det-selv

Sådan bygger du din egen træterrasse

Dette indhold er sponsoreret

Her i sommermånederne findes der ikke noget bedre end at sidde udendørs og nyde de lune aftener og lyse nætter. Sommeren er allerede i fuld gang med at vise sig fra sin bedste side, og det skal udnyttes til fulde. De varme sommeraftener byder op til at samle både venner og familie derhjemme til grillhygge på terrassen. Hvis du ikke har en terrasse i baghaven, så er det bare med at komme igang, så du kan nå at nyde de kommende sommermåneder. Vi vil derfor her i artiklen komme med et par gode råd til, hvordan du kan bygge din egen træterrasse på kort tid, så du hurtigt er klar til resten af sommeren.

Vælg de rette materialer

Det behøver ikke være tidskrævende at bygge sin egen træterrasse, så længe du arbejder effektivt og ikke er bange for lidt fysisk arbejde. Først og fremmest skal du beslutte dig for, hvilken type træ du vil bruge til terrassen, da en pris på træterrasse kan variere utrolig meget. Der er nemlig forskel på kvaliteten af træ, og hvis du gerne vil have en billig træterrasse, vil kvaliteten af træet selvfølgelig også afspejle dette. Det billigste valg er trykimprægneret træ. Hvis du er villig til at betale en højere pris, så vil du derimod få et mere holdbart, bæredygtigt og flottere resultat. Et af de dyreste, men samtidig også et af de smukkeste valg, er en træterrasse i teak træ.

Skitsér træterrassen

Når du har besluttet dig for, hvilken type træ du ønsker at bruge til terrassen, så er det en god idé at lave en tegning eller en skitse af, hvordan træterrassen præcis skal se ud. Dette er både med henblik på, at du selv kan visualisere terrassen, men det gør det også nemmere at beregne, hvor meget materiale du skal bruge. Du skal her bestemme dig for, hvordan den udseendemæssigt skal se ud. Når du laver en skitse af terrassen, skal du samtidig også tage højde for placeringen i forbindelse med vejret. Skal den eksempelvis være syd-, nord-, øst- eller vestvendt i forhold til solforhold, og skal den have gode muligheder for læ, når det blæser meget?

Bestil materialer

Når du har lavet en skitse af terrassen, ved du dermed også, hvor meget materiale du har brug for. Hvis du gerne vil være hurtigt færdig med den, er det en god idé at få bestilt materialerne så hurtigt som muligt i processen, da der nogle gange kan være længere leveringstid på bestemte træsorter. Du skal nemlig både bestille materiale til selve fundamentet, som består af stolper, en underliggende trækonstruktion under selve brædderne samt selve belægning af terrassebrædderne i din ønskede træsort. Når du har fået bestilt alle materialer hjem, vil det være en god idé at opsøge yderligere information om og inspiration til selve opbygningen af terrassen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *