Hvordan pudser man vinduer
Gør-det-selv

Hvordan pudser man vinduer?

Rene og flotte ruder er ikke et resultat af stillesiddende arbejde, og det er et rengøringsarbejde, som kan gøre på mange måder. Derfor får du her muligheden for at læse en guide til, hvordan du får pudset dine vinduer på bedste vis, så du har frit udsyn fra dit hjem. 

 

Du skal huske det rigtige udstyr

Når du skal pudse vinduer, så er der forskellige ting, som du skal have i hjemmet for at komme godt i mål med opgaven. Du skal have en stor spand, som kan indeholde koldt vand. Derefter skal du have en form for opvaskemiddel eller noget eddike, som kan fjerne den snavs og fedt, som sidder på vinduerne. Til slut skal du have en stor og god skraber med en god klud og et viskestykke til aftørring.

 

Den helt rigtige blanding

Skal du vaske vinduerne i dit hjem, så er det vigtigt, at du ikke gør dette med udelukkende koldt vand. Lav gerne en blanding af husholdningseddike, koldt vand, opvaskemiddel og en anelse salmiakspiritus. Dette gør, at du kan komme genstridige pletter til livs, og du undgår lange kalkstriber på på dine vinduer, efter du har vasket dem ned. 

 

Den egentlige vaskeprocess

Nu hvor du har din blanding, så er det vigtigt, at du sørger for at bevæge dig i kun en retning, når du vasker dine vinduer, og du skal overlappe dig selv flere gange, så du ikke efterlader striber på vinduet. Det er også vigtigt, at du fjerne overskydende vand fra skraberen, da du ellers spreder det til resten af vinduet, hvis ikke du fjerner det hurtigt. Husk også at skifte vandet ofte, så du ikke bruger beskidt vand, når du skal rengøre dine vinduer.

 

Tør grundigt efter

Når du skal afslutte rengøringsprojektet, så er det vigtigt, at du husker at tørre grundigt efter med et tørt viskestykke, når du er færdig med gøre vinduerne rene. Den blanding, som du har gjort rent med er ikke god for dine vindueskarme, og fjerne du ikke blandingen fra dem, så kan det efterlade skader i det lange løb.

 

Grundighed og gentagelser

Er det længe siden, at du har vaske vinduer, så skal du eventuelt gentage processen et par gange, men ellers er det nok med en enkelt omgang en gang i måneden. Dette vil sørge for, at du har flotte og klare vinduer, som virkelig kan lade lyset komme ind i dit hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *