hvornår sår man græs
Have

Hvornår sår man græs?

For at kunne så den helt perfekte græsplæne, så er der forskellige retningslinjer, som man bliver nødt til at følge for at resultatet bliver jævnt og pænt at se på. Græs skal sås på en helt bestemt måde, og det skal sås, når temperaturen er helt korrekt. Derfor får du i denne artikel en guide til, hvornår du skal så dit græs, så du kan få den plæne, som du gerne vil have.

 

Temperaturen i luften

Når du skal så græs, så er det vigtigt, at temperaturen ikke er for høj eller for lav. En god retningslinje er, at du kan så græs, når det er mere end 10 grader udenfor. Dette er vigtigt, da frøene ellers ikke vil spire, og det vil altså være et spild af frø og arbejdskraft. Vælger du at så før det er blevet over 10 grader i luften, så kan du risikere, at jorden er for kold, og der ikke er nok næring i jorden til, at frøene vil kunne komme ud af deres skal.

Vælger du at så græs når det er over 25 grader i luften, så er det stadig muligt at få græsset til at spire, det er dog vigtigt, at du her vander græsset grundigt, og at du giver det de bedste muligheder for at gå bruge både varmen, næringen i jorden og vandet til at spire.

 

Årstider

Når du skal plante græs, så er der en årstid, som er mere resultatrig end andre. Sår du græs i efteråret, så er du garanteret, at jorden er varmet op, og at frøene har mulighed for at spire. Sår du dine græsfrø i foråret, så kan du eventuelt risikere, at jorden stadig er frossen, og dette kan skade dine frø.

Det bedste tidspunkt at plante græs i din have er altså i efteråret, hvor luften er varm, og hvor der ikke er nær så koldt om natten, som der kan være i starten af foråret. August måned er den ideelle måned, når det kommer til at så græs i haven.

 

Tag hensyn til regnen

Når du skal plante frø, så er det også vigtigt, at du tænker på, hvor meget det regner i de forskellige årstider. Planter du i foråret, så er du ikke garanteret den samme varme jord, men du er garanteret, at der kommer mere vand til dine frø fra oven, end der ville komme, hvis du plantede i august.

Planter du derfor tidligt på efteråret, så er det vigtigt, at du husker at vande dine frø mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *