Bolig

Studieliv på budget

Studielivet er en spændende tid, og lige nu flokkes der masser af studerende til Aarhus, hvor der er studiestart på Aarhus universitet. Studiestarten kan også være en ret kaotisk tid, med en økonomi der kommer under pres. Og selvom udgifterne til bøger, husleje og socialt liv kan virke uendeligt høj, og med en SU, der er lav, så kan økonomien komme under pres. Men det er nu ikke helt umuligt at få en fantastisk studietid med alt hvad der hører sig til.

Bo billigt i Aarhus

Husly er det absolut vigtigste for et stressfrit liv. Er du for eksempel studerende i af de større studiebyer, såsom Aarhus, så bliver din indkomst spist op af husleje. Dette kan du dog undgå ved at flytte på kollegie eller finde roommates, som du kan dele en større lejlighed med. Dermed er det faktisk muligt at bo i en stor lejlighed i byen uden at leve af havregryn og pasta med ketchu. Som studerende har du som sagt stadig muligheden for at blive skrevet op til et værelse på et af byens mange kollegier – ventetiden på værelset afhænger naturligvis af ventelisten. Fordelen ved et kollegieværelse er at huslejen er noget billigere, samtidig er indflytningsprisen ofte også lavere end ved at leje en lejlighed igennem et privat udlejningsselskab. Du kan her få flere råd til at flytte til Aarhus.

Udforsk byen

Som studerende i Aarhus skal det naturligvis ikke kun handle om studiebøger, og læsesalen skal heller ikke være det eneste, der trækker. Det er nemlig også vigtigt, at du får hvilet ud imellem undervisningstimerne og de lange semeste. Husk at få holdt en tiltrængt ferie i ny og næ.

Selvom økonomien kan være presset, så er der bestemt ikke nogen grund til at kede sig. Hvornår har du for eksempel sidst været turist i eget land? Du behøver jo ikke kun være i Aarhus. Så drag ud i det danske land. Det kunne eksempelvis være en smuttur til vores egen hovedstad i en forlænget weekend. Der er masser af gode oplevelsesmuligheder i København – også på et skrabet budget. Der er både rig mulighed for at tage en sejltur i havnekanalen, eller det kunne være mere klassiske destinationer som Bakken, Tivoli, Rosenborg slot eller den lille havfrue.

Studierabatter

Selvom det kan være dyrt at være studerende i Aarhus, så har du også masser af studierabatter, du kan udnytte. Der er faktisk stort set ikke den ting, du kan få rabat på som studerende. Tag for eksempel bare:

  • Studiekort til den offentlige transport
  • Frisøren
  • Fitness
  • A-kasse og fagforeninger
  • Værtshuse
  • Biografen
  • Cafeer

Listen er næsten uendelig, og er du lidt i tvivl om, hvorvidt din lokale bar også har studierabat på de våde varer, så er det jo blot at spørge bartenderen.

Der er altså med andre ord masser af muligheder for at kunne leve livet som studerende – også på et skrabet SU-budget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *