Bolig

Sæt pris på dit job – ved hjælp af en billig a-kasse

Dette indhold er sponsoreret.

Måske går du som flere tusinde andre danskere og leder efter job. Modsat har du måske arbejdet på dit job i op til flere år. Eller måske er du mellem jobs. Men ligegyldigt hvordan din arbejdssituation ser ud, så kan det være en rigtig god idé at have styr på hvad en a-kasse er, og hvordan denne kan være din redning ved arbejdsløshed.

En a-kasse er en sikring af din fremtid

Kort fortalt, er a-kasse en forkortelse af arbejdsløshedskasse. Er man medlem af en a-kasse, og skulle uheldet være ude således at arbejdsløsheden rammer en, kommer man ikke på kontanthjælp, men derimod vil man modtage dagpenge. Og medlemskabet heraf behøver ikke at koste en formue. Tværtimod er der mange selskaber, der tilbyder en a kasse. Man kan derfor se a-kassen som værende en slags forsikring af job. Arbejdsløshed kan desværre ramme alle, så det er derfor altid en rigtig god idé at undersøge, hvor man kan finde en billig a-kasse, der opfylder alle ens personlige behov. 

Jobglæde kommer både inde- og udefra

Tanken om en fremtid, hvor jobbet ikke længere er sikret og arbejdsløsheden fylder, kan for rigtig mange forekomme meget deprimerende, trist og træls. Men med disse tanker, opstår ofte også en stærk taknemmelighedsfølelse for den nuværende situation. For nogle er hverdagen hård, og særligt i de kolde vintermåneder kan det være rigtig svært at overskue endnu en arbejdsdag. Men ved tanken om arbejdsløshed som alternativ, kan det være nemmere at sætte pris på alle de tidlige morgener. Lysten til at gå på arbejde og den generelle jobglæde kommer nemlig både inde- og udefra. Indefra i den forstand, at laver man noget, som man virkelig er passioneret omkring, så giver det sig selv, at en arbejdsdag bliver langt mere kærkommen. Har man et arbejde, hvor det man laver, måske ikke er det sjoveste, kan det være en rigtig god idé netop at arbejde med en taknemmelighedsfølelse, hvor man eksempelvis laver en liste over 3 gode ting på arbejdet. Dette kunne eksempelvis være: Ikke fysisk hårdt, lækker mad til frokost og søde kollegaer. Særligt sidstnævnte, som er en mere ydre faktor, kan have en væsentlig betydning for lysten til at tage på arbejde. De fleste har prøvet at have en kollega, som naturligt udstråler god energi og glæde. Og har man prøvet dette, ved man også hvor meget dette kan smitte af på en selv.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *