Bolig

Sådan sikrer du dit hus og en lav elregning

Dette indhold er sponsoreret.

Der findes et hav af forskellige leverandører, når det gælder el i Danmark. Langt de fleste praler af at have den bedste service, og for enkelte er det sågar også sandt. Men langt de fleste gange tilbyder de det samme, og det kan være svært at finde ud af, hvilken leverandør du skal vælge. Men før du overhovedet er klar til at se på tilbud på de mange forskellige leverandører, kan det være en god ide at få dannet dig et overblik over, hvordan dit elforbrug rent faktisk ser ud.

Find det bedste tilbud på el

Hvis du er på udkig efter at skifte dit elselskab for at få billigere el, er der et par råd, som er gode at følge. Langt de fleste elselskaber vil tage en fast betaling i en abonnementspris, som du bør sammenligne med dit forbrug og elselskabet kWh-pris. I tilfælde af en meget høj abonnementspris vil du skulle have et særdeles højt forbrug af kWh, før det kan betale sig. De to ting hænger altså sammen.

Det er blandt andet også derfor, at det er en god ide at lave dit eget estimat over, hvor mange kWh, du bruger på årsbasis – så vidt muligt. En række elselskaber vil, som mange andre virksomheder, operere med introduktionstilbud. Disse kan være lokkende og love flotte priser, men det er vigtigt at undersøge, om disse priser kun er for en periode, eller om det er tale om faste priser på fast basis. Hvis prisen ændres efter en periode, er det ikke sikkert, at det proklamerede introduktionstilbud kan betale sig på lang sigt.

Du skal også være opmærksom på, om du ønsker at betale en fast pris for din el, eller om du ønsker at betale en varierende pris, der til enhver tid følger dagsprisen på kWh. Hvis du ønsker en varierende pris, kan det også være en god ide at lave et estimat for at få et overblik over, hvor mange kWh dit forbrug er på. På den måde kan du bedst afgøre, hvilken betalingsaftale der passer til din husstands behov.

Få styr på dit elforbrug

Den bedste måde for dig at få styr på og overblik over dit elforbrug er ved at overvåge det i en given periode. For at du får det bedste overblik, kræver det nemlig, at du holder øje over en længere periode. En måde at gøre dette på er ved, at du noterer tallene fra din elmåler dagligt over en periode på x antal uger. På den måde danner du dig et overblik over dit generelle forbrug, og du kan være forberedt på hvor meget el, dine regninger kommer til at trække for.

Det giver dig ikke et samlet budget, eftersom priserne på el kan variere i løbet af året. Som udgangspunkt kan vi oftest antage, at en kWh-pris står til ca. 2 kr. Det estimat vil i de fleste tilfælde være gældende for hele året, og derfra kan du lave et estimat over dit forbrug for lige netop din bolig. Det estimat skal du tage med dig, når du skal indsamle tilbud fra de forskellige elleverandører.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *